Erityisherkän TIETOISUUSTAIDOT

verkkokurssi​

Opit erityisherkälle tärkeät taidot jokapäiväisen aistikuormituksen ja tunnekokemusten käsittelyyn, hermoston rasitustilasta palautumiseen ja elämän tasapainon löytämiseen.

1.
MIELEN TASAPAINOA JA HYVINVOINTIA TIETOISUUSTAIDOISTA

Meidän erityisherkkien (HSP - Highly Sensitive Person) aistit ovat erittäin tarkat ja havaitsevat ympäristöstä pienimmätkin vivahteet tunnelmaa ja ihmisten tunnetiloja myöden. Tutkimuksissakin on pystytty tunnistamaan erityisherkkyys fyysisenä ilmiönä sen perusteella, kuinka elimistömme reagoi stressiin. Hermostomme on jatkuvasti erityisen kovan rasituksen alla.  Mindfulness- eli tietoisuustaidot tarjoavat useita käytännöllisiä keinoja, joiden avulla myös erityisherkän on helpompi käsitellä aisti-informaatiota hallitummin ja palautua päivittäisestä kuormituksesta helpommin. HSP-piireissä mindfulness -menetelmät ovatkin suosittuja juuri siksi. Tutkimuksissa on laajasti todettu tietoisuustaitojen hyödyt stressinsäätelyssä, ja myös erityisherkillä ne on todettu hyödylliseksi aistiherkkyydestä johtuvan ylivirittyneisyyden hallinnassa.

2.
AISTIÄRSYKKEIDEN TULVAN JA TUNNEMYLERRYKSEN KÄSITTELY

Tietoisuustaitojen harjoittaminen on "mielen lihaksiston" tietoista treenaamista ja olennainen, ensimmäinen askel on tutustua omaan aistimaailmaan. Meidän erityisherkkien haaste on aistiherkkyys, joka toisaalta tekee maailmastamme erityisen rikkaan, mutta toisaalta tämä aistitulva voi johtaa epämiellyttävään ylivirittyneisyyteen. Onneksi tietoisuustaitojen avulla tämän ärsyketulvan käsittelyä on mahdollista helpottaa. Meille tärkeä taito on myös oppia tiedostamaan ja tunnistamaan ärsyketulvan keskeltä eri aistimukset ja niiden merkitykset. Esimerkiksi omien ja toisten tunnetilojen erottaminen toisistaan on taito, joka vähentää merkittävästi turhaa tunnekuormaa. 

3.
VUOROVAIKUTUSTILANTEISSA JA IHMISPALJOUDESSA TOIMIMINEN

Me erityisherkät välttelemme mielellämme väkijoukkoja ja isoja tapahtumia. Sosiaalisissa tilanteissa saatamme tuntea olomme ulkopuoliseksi tai vaivaantuneeksi, koska tuntosarvemme ovat jatkuvasti valmiina havaitsemaan pienimmätkin vivahteet keskustelukumppanimme reaktioista siihen, mitä ja miten puhumme.  Läsnäolon taitoja harjoittamalla on mahdollista löytää luonnollisempi ja sujuvampi tapa toimia vuorovaikutustilanteissa sekä sietää helpommin myös ihmispaljouden kuormitusta.

4.
HERMOSTON RASITUSTILASTA JA YLIVIRITTYNEISYYDESTÄ PALAUTUMINEN

Me erityisherkät tarvitsemme runsaammin palautumis- ja lepoaikaa, koska hermostomme joutuu sietämään kovaa kuormitusta. Olemme havainneet tämän tarpeen hyvin nuorena, vaikka emme muuten olisi olleet tietoisia olevamme "erilaisia". Yksinolo, lepo ja ärsykemäärän rajoittaminen ovat meille jokaiselle tuttuja keinoja käsitellä ylivirittyneisyyttä. Tunnemme kehossamme ja mielessämme voimakasta tarvetta vetäytyä omaan rauhaamme. Toipuminen ja palautuminen voi olla joskus hyvinkin aikaaviepää. Tietoisuustaitoja kehittämällä on mahdollista suojata hermostoaan liialliselta rasitukselta sekä nopeuttaa ja helpottaa palautumista.

7  askelta tasapainoon     

7 kurssiosiota sisältävät äänitteen, käytännön harjoitukset ja vinkit sekä lisämateriaalia, joiden avulla voit tehdä positiivisia muutoksia elämässäsi.

Kurssin hinta on 39 ja voit valita mieleisesi maksutavan kertamaksuna tai osissa.

1 ERITYISHERKKYYS

Tutustumme syvemmin tähän monipuoliseen ominaisuuteesi, vahvuuksiisi ja tarpeisiisi. Kuulet miten voit tietoisuustaitojen avulla antaa vahvuuksillesi enemmän tilaa. Ja kuulet myös, miksi tietoisuustaidoista on niin paljon apua myös niissä tilanteissa, joissa ehkä koet erityisherkkyyden haasteeksi.

3 AISTIT

Tutustumme aistien toimintaan ja aivojen tapaan käsitellä aisti-informaatiota. Opit tietoisuustaitojen menetelmiä, joilla voit käsitellä aistimuksesi hallitummin. Voit parantaa kykyäsi sietää voimakkaita aistiärsykkeitä ja edelleen nauttia herkkien aistiesi hyödyistä.


5 SOSIAALISET TILANTEET

Opit miten voit hyödyntää läsnäolon taitoja eri tavoin erilaisissa sosiaalisissa tilanteissa oman hyvinvointisi tueksi. Voit rohkeammin ottaa osaa erilaisiin tapahtumiin, tutustua uusiin ihmisiin ja pitää helpommin yllä sosiaalisia suhteitasi. Voit luoda oman toimivan tasapainosi sisäisen ekstroverttisi ja introverttisi kesken.

7 TASAPAINO

Eletään täyttä elämää! Opit tunnistamaan optimaalisen vireystilasi ja tasapainottamaan palautumisen tarpeesi. Luo elämästäsi oman näköinen, toimiva kokonaisuus. Voit toteuttaa itseäsi rohkeasti, ja huolehtia energiatasostasi riittävällä palautumisella. Kun arvostat omaa hyvinvointiasi, myös muut kunnioittavat tarpeitasi.

2 TIETOISUUSTAIDOT

Opit tietoisuustaitojen perusteet ja kuulet käytännön kokemuksia siitä, kuinka tietoisuustaidoista on apua erityisherkän arjessa. Vaikka mindfulness olisi jo ennestään tuttua sinulle, saat nyt erittäin käytännönläheisen opastuksen aiheeseen erityisherkän näkökulmasta ja saatatkin oivaltaa menetelmän ihan uudella tavalla.

4 TUNTEET

Tutustumme eri menetelmiin käsitellä omia tunnetiloja ja toisten tunnetilojen aistikuormaa. Koemme tunnetilat hyvin voimakkaina, ja siksi tunnetaitojen kehittäminen on meille tärkeää. Lempeä tunteiden kohtaaminen ja niiden rakentava käsittely auttaa meitä ymmärtämään sisäisiä prosessejamme ja päästämään irti turhista tunnekuormista. 

6 PALAUTUMINEN

Opit kuuntelemaan ja kunnioittamaan tarpeitasi sekä löytämään tasapainon eri puoliesi kesken. Tarpeidesi täyttyessä huomaat kykeneväsi hyödyntämään erityisherkkyytesi vahvuuksia syvemmin ja nautit elämästä aivan uudella voimalla.

Valmentajan omin sanoin...

Mentaalivalmentaja​

Muutama vuosi sitten luin ensimmäisen kerran mitä erityisherkkyys on ja tajusin viimeinkin mikä minussa oli ollut aina "vialla". 

Erityisherkkänä voit varmasti samaistua siihen suureen helpotuksen tunteeseen, jonka silloin koin. Aivan kuten sinäkin, olin kokenut aina olevani jotenkin erilainen ja olin aina joutunut ponnistelemaan, jotta olisin voinut olla niinkuin muut.

Helpottavinta oli tietous siitä, etten ole yksin. En ole ainoa joka kokee maailman tällä tavalla.

Samoihin aikoihin tein uusia oivalluksia, kuinka tietoisuustaitojen avulla minun oli helpompi selvitä sellaisista sosiaalisista tilanteista, joita olin aiemmin karttanut kaikin keinoin. Huomasin myös, että pystyin säätelemään kuormitusta paljon paremmin ja palautumaan nopeammin rasituksista. ​Kaikkein tärkein asia oli kuitenkin se, että hyväksyin itseni, tarpeeni ja kaikki puoleni. Ja opettelin löytämään toimivan tasapainon.

Olen jakanut kokemuksiani ja oppimaani erityisherkille valmennusasiakkailleni​, jotka ovat kipeästi kaivanneet apua esimerkiksi tunnetilojen käsittelyyn ja sosiaalisissa tilanteissa toimimiseen. Samalla tajusin, että juuri tietyt haasteet ja tietyt ratkaisut liittyvät erityisesti erityisherkkyyteen.

Ajatus verkkokurssin kokoamisesta tulikin tästä asiakaspalautteesta. Haluan jakaa näitä arkea helpottavia taitoja ja vinkkejä eteenpäin, jotta mahdollisimman moni erityisherkkä voisi nauttia tasapainoisesta erityisherkän elämästä.

Erityisherkkyys on hieno lahja ja vahvuus. Kun huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme oikealla tavalla, voimme keskittyä siihen missä olemme niin taitavia ja vahvoja: herkkien aistiemme ja intuitiomme hyödyntämisessä työssämme ja elämässämme.

Ihanan käytännönläheinen verkkokurssi mindfulnessin hyödyistä erityisherkälle!

Osallistuminen on helppoa: saat sähköpostiisi tietopaketin viikottain.

Saat uuden osion materiaalit viikottain ja voit edetä kurssilla omaan tahtiisi. Harjoitukset ovat käytännönläheisiä ja huomaat hyödyt arjessasi nopeasti.

Monipuolinen kurssimateriaali on käytössäsi rajoittamattoman ajan. Jokaiseen osioon sisältyy johdantoäänite, harjoitukset, vinkit sekä hyödyllistä lisämateriaalia. 

Sinulla on valmentajan tuki koko kurssin ajan ja pääsy keskustelupalstalle muiden kurssilaisten kanssa.

Kurssin hinta on 39€ ja voit valita mieleisesi maksutavan kertamaksuna tai osissa.

Asiakkaideni ajatuksia:

Marc Stevens ( Web Design Media )

IHAN NORMAALIA ELÄMÄÄ...

“Jos on herkkä, niin pidetään heikkona, ja siksi siitä ei uskalla yleensä puhua saati sitten mitenkään näyttää että on herkkä. Kiitos, että kerroit avoimesti erityisherkkyydestäsi! Mahtava nähdä että sinähän olet ihan tavallinen ihminen ja elät ihan normaalia elämää. Näistä vinkeistäsi on ollut minulle tosi paljon apua ja tästä on tosi hyvä jatkaa eteenpäin.”

Marc Stevens ( Web Design Media )

EN OSANNUTKAAN AJATELLA, ETTÄ...

“Olen harmitellut, että kunpa olisin tiennyt erityisherkkyydestä jo silloin kauan kauan sitten, kuinka paljon helpompaa elämä olisi ollut. En osannutkaan ajatella, että se voisikin olla vahvuus ja että siitä onkin ollut ihan konkreettista hyötyä. Olen aiemmin kokenut tämän vain taakkana ja harmina, nyt osaan arvostaa itseäni enemmän. Olen tutustunut mindfulnessiinkin aiemmin, mutta en silloin tajunnut, että siitä voisi olla oikeasti näin paljon apua haastavissa tilanteissa. "

Osta kurssi nyt, pääset aloittamaan heti!

Suljettu Facebook ryhmä

Voit vaihtaa kokemuksia, ajatuksia ja vinkkejä muiden kurssilaisten kanssa.

+

Valmentajan tuki koko kurssin ajan

Sinulla on tukeni koko kurssin ajan ja saat yhteyden minuun suoraan kurssisivulta.

+

100% tyytyväisyystakuu


Verkkokurssilla on täysi 30 päivän tyytyväisyystakuu. Jos et ole tyytyväinen kurssiin, ilmoita siitä minulle ja saat täyden hyvityksen.


Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Kurssin hinta on 39€ ja voit valita mieleisesi maksutavan kertamaksuna tai osissa.